Workshop schilderen
Ook zo’n behoefte aan licht in de donkere wintermaanden? Vrijdagmiddag 13 december geef ik een workshop schilderen in de Studio&Galerie op de Voorstraat in Spijkenisse. Het onderwerp van deze middag is het schilderen van kaarsen en kunstlicht. Er staan opstellingen met kaarsen voor je klaar, maar je kunt je natuurlijk ook laten inspireren door zelf meegenomen foto’s met kaarsen of kunstlicht. De workshop begint om 13.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. De kosten voor een workshop zijn 30 euro; materiaal, kopje thee of koffie, glaasje wijn of fris inbegrepen. Geef je op bij Bram (06-21422743) of mail bramada120@upcmail.nl.  

Vernissage expositie Mijn Rembrandtjaar
Zaterdagmiddag 14 december om 15.00 uur opent de expositie “Mijn Rembrandtjaar” van Jan Bakker in de Studio&Galerie. Jan Bakker toont de portretten die hij dit jaar maakte van twaalf Spijkenissers. Dit in het kader van het Rembrandtjaar. Uiteraard zal Jan Bakker die middag zelf aanwezig zijn om een toelichting te geven op zijn werk. Tijdens deze vernissage kun je bovendien genieten van de muziek van Ma non troppo, dat stukken van onder andere Händel en Shostakovich ten gehore zal brengen. Ben je geïnteresseerd? We nodigen je van harte uit deze feestelijke opening bij te wonen. De portretten van Jan Bakker zijn te zien van 14 tot en met 22 december.
 

Workshop fotografie
Er is deze maand geen workshop fotografie.

Nieuwe schilderijen
Ik werk deze maand aan een serie schilderijen die te maken hebben met sneeuwlandschappen. Deze schilderijen zullen vanaf  21 december te zien zijn in galerie ‘t Oude Raadhuys, Noordeinde 7 in Spijkenisse. Nog vier andere RAR-leden exposeren daar werk dat een relatie heeft met het witte winterweer.

Project Kill your darlings
Al sinds september werken Ary Suiker en ik geregeld aan project Kill your darlings. De essentie van dit project is te proberen op een nieuwe manier te kijken naar eigen werkwijze en uitgangspunten. We recyclen gedeelten van oud werk in grote collages, waarna we de verschillende beeldelementen weer min of meer naar elkaar toe schilderen. Alles bij elkaar een bijzonder interessant en leerzaam project.

We wensen je een fijne decembermaand toe, groetjes van Ada en Bram!